Menu Home

Vad är kryptovaluta?

Krypto står för kryptografi och valuta är ju ett slags mått på hur mycket pengar man pratar om. Så man kan säga att kryptovaluta är kryptografiska pengar, en sorts digitala pengar som inte finns i någon fysisk form (med vissa undantag).

Kryptovaluta är inget nytt fenomen, det har funnits olika typer av kryptovalutor sedan strax före millenieskiftet. Dock var det inte förrän den första helt decentraliserade (utan central kontroll)  kryptovalutan Bitcoin uppfanns och lanserades 2009 som utvecklingen på området tog fart på allvar.

Fortfarande har kryptovalutor en förhållandevis liten användning och spridning, men det händer väldigt mycket på området. De absolut största och mest framgångsrika kryptovalutorna är Bitcoin och Ethereum men det finns tusentals andra, med olika egenskaper och popularitet.

Tips för fortsatt läsning:
Wikipedia: Kryptovaluta
bitcoin.se

 

Categories: Uncategorized

kryptovaluta.se

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: